Kestävää retkeilyä ja matkailua

Metroretket on syntynyt ajatuksesta, että lähiretkeilyn ja luonnossa liikkumisen tulee olla mahdollisimman helppoa ja ympäristöystävällistä. Sen vuoksi yrityksemme on keskittynyt Helsingissä ja Espoossa metroasemien lähellä sijaitseviin luonto- ja kulttuurikohteisiin. Yritykselle on yhtä tärkeää luontosuhde ja luonnon kunnioittaminen kuin liikkumisen ekologisuus. Myös eri alueiden historia ja tulevaisuus ovat kiinnostavia. Monia kaupunkiluontokohteita uhkaa rakentaminen, joten jossain vaiheessa luontoelämyskin voi olla historiaa.

Ympäristösertifikaatti Metroretket

Metroretket on saanut helmikuussa 2023 Good Travel Seal -ympäristösertifikaatin osoituksena vastuullisesta matkailutoiminnan kehittämisestä.

 

Metroretket on tehnyt oman kestävän matkailun suunnitelman, joka perustuu Visit Finlandin strategiaan. Olemme myös Visit Espoon kumppaniyritys. Visit Espoo korostaa matkailun vastuullisuutta ja kestävää kehitystä osana matkailun vastuullisuutta.

 

Metroretkien kestävän matkailun suunnitelma

Lue tarinoista, miten yrityksemme edistää kestävää ja vastuullista matkailua.

 

 

Yrityksen perustaja Eve

Eve on syntynyt Lapissa ja asunut pääkaupunkiseudulla yli 30 vuotta. Eve kuvailee itseään urbaaniksi retkeilijäksi, joka tutkii niin lähimetsät, luonnonsuojelualueet kuin Lapin tunturitkin. Maailman kaikista luontokohteista rakkain on Tenojoki, jonka varrella Eve vietti lapsuutensa.

  • Yrittäjän ammattitutkinto ja yrittäjyyden opettaja
  • Kasvatustieteen maisteri (ammattikasvatus)
  • Varhaiskasvatuksen opettaja
  • Green Care eli luontolähtöisen toiminnan perusteet
  • Rentoutusvalmenteja SHL

 

“Metroretket yrityksenä haluaa olla omalta osaltaan lisäämässä lähiretkeilyä, ympäristötietoisuutta ja ekologisia valintoja.

Eve Havu, yrityksen perustaja ja retkeilijä