Kestävän matkailun kehittämispolkua tallaamassa

Kestävän matkailun kehittämispolkua tallaamassa

Lue mitä Metroretkille kuuluu keväällä 2021

Metroretket on lähtenyt tänä keväänä mukaan CarbonWise -hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää yritysten hiiliviisautta. Me olemme hankkeessa mukana Visit Espoon kumppanuusyrityksenä. Hankkeessa on mukana myös Business Oulu ja Turun ammattikorkeakoulu sekä lukuisa määrä eri kokoisia yrityksiä. Jos olet tutustunut yritykseemme ja kestävän matkailun suunnitelmaamme, sinulle ei tule yllätyksenä lähes olematon hiilijalanjälkemme. Yrityksemme perusperiaate ja lähtökohta on alusta saakka ollut mahdollisimman kestävä ja ympäristöystävällinen toiminta. Me tarjoamme palveluita, joista asiakkaalle pitää jäädä myös ekologisesti hyvä mieli. Haluamme innostaa pohtimaan omia pieniä valintoja etenkin, kun matkailu käynnistyy pandemian jälkeen. Asiakkaana voit miettiä, miten sinä toimit hiiliviisaammin esimerkiksi saapuessasi retkikohteeseen. Palaan tämän vuoden aikana myös hiilijalanjäljen kompensointiin, koska monet asiakkaat ovat siitä kiinnostuneita.

CarbonWise-hankkeen lisäksi Metroretket osallistuu Business Finlandin Sustainable Travel Finland-ohjelmaan. Kehitämme omalta osaltamme vastuullista matkailua pienin askelin. Se onnistuu kulkemalla Visit Finlandin kestävän matkailun kehittämispolkua. Toiveena on, että pitkäjänteisen työn avulla saisimme jonain päivänä STF-merkin osoituksena vastuullisuudesta. Yksin emme yrityksenä tätä tee, vaan saamme tukea mm. Visit Espoolta. Tämän vuoden aikana osallistumme erilaisiin koulutuksiin ja työpajoihin aiheen tiimoilta. Espoon kaupunki on sitoutunut kestävän matkailualueen kehittämiseen ja tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Helsingin kaupungin kestävän matkailun ohjelma on vielä luonnosvaiheessa. Koska toimimme myös Helsingin kaupunkiluontokohteissa, seuraamme pääkaupungin kehittämistoimenpiteitä mm. osallistumalla matkailuseminaareihin ja seuraamalla uutiskirjeitä. Matkailun kehittäminen kun ei kunta- tai valtion rajoja katso.

Aurinko paistaa merenrannalla Kallahdenniemessä.

Metroretket on elänyt kevään ajan hiljaiseloa kuten monet matkailu- ja hyvinvointiyritykset. Hiljaiselo on kuitenkin koskenut vain fyysisiä kohtaamisia asiakkaiden kanssa. On ollut hienoa huomata, miten monet seuraavat Metroretkien tarinoita sekä eri sosiaalisen median kanavia. Kevään aikana olenkin miettinyt teitä asiakkaita ja sitä, miten Metroretket voisi palvella teitä paremmin. On tarjoutunut hyvä tilaisuus uudistaa nettisivuja ja rakentaa verkkokauppaa, jotta palvelun valitseminen ja ostaminen olisi teille helpompaa. Toivottavasti muutos on mieleinen. Itse ainakin pidän uudesta visuaalisesta ilmeestä. Vielä kun verkkokauppa saadaan pyörimään, niin mitäpä sitä muuta tarvitaan, kuin ihania asiakkaita.

Helsingin Lehtisaari

Metroretket käynnistää lähiretket Espoossa ja Helsingissä kesäkuussa viranomaisten määräykset huomioiden. Siihen mennessä verkkokauppakin avautuu. Jos kuitenkin haluat jo fiilistellä tulevia retkiä, voit ostaa vaikka lahjakortin ja tietysti seurata meitä eri kanavissa. Toivottavasti nähdään pian. Rentouttavaa retkeily- ja matkailukesää meille kaikille!

Lue lisää

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.