Keilalahti-Karhusaari

Keilaniemi tunnetaan vuonna 1976 rakennetusta Nesteen pääkonttorista eli ”Raaden hampaasta”. Maamerkki yhdessä muiden korkeiden toimistorakennusten kanssa yllättää palveluillaan ja historiallaan. Alueelle ollaan rakentamassa mm. asuintornitaloja, hotelli, ja jo nyt Keilaniemestä löytyy näköalaravintola ja Suomen suurin vesiurheilu- ja ravintolalaituri Laguuni. Syvemmälle Espoon ja Suomen historiaan päästään kävelemällä läheiseen Karhusaareen, joka puolestaan kätkee sisälleen mm. Sinebrychoffin panimosuvun historiaa. Retkellä kävellään koko ajan upeissa merimaisemissa.

Keilaniemi

Keilaniemi tunnetaan Suomen Piilaaksona. Korkeat, lasiset toimistorakennukset kuten Nesteen entinen pääkonttori ”Raaden hammas” (nykyinen Accountor Tower) toivottavat Helsingistä päin saapuvat tervetulleeksi Espooseen. Keilaniemestä löytyy monia tunnettuja kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä. Tulevaisuudessa Keilaniemen alue muuttuu myös asuntoalueeksi, kun kolme pilvenpiirtäjää valmistuu metroaseman viereen. Si Viihtyisyyden lisäämiseksi mm. Kehä1 on katettu ja kannelle on rakennettu pyöräily- ja kävelykansi puistoineen.

Keilaniemi on kuulunut Hagalundin ja Otnäsin kartanon alueisiin ja siten myös mm. Sinebrychoffin panimosuvulle 1800-luvulla. Alueella oli tuohon aikaa pääasiassa metsää ja kallioita. Harva tietää, että Keilaniemessä on 1950-luvulla sijainnut Kansallis Osakepankin rakennuttama lomakylä. Pankin henkilöstön virkistyskäytössä oli erillinen rakennus, jossa oli mm. ravintola ja kasino. Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema rakennus laajeni 1960-luvulla. Sen jälkeen se on tunnettu myös pankin koulutuskeskuksena, 1970-luvulla ETYK:in näyttämönä, Suomen Sokerin pääkonttorina ja nykyisin rakennuksessa on mm. Ravintola Keilaranta.

Tulevaisuudessa Keilaniemi pysyy bisneskeskittymänä, sillä alueella rakennettaan mm. kahta hotellia. Metroaseman lisäksi Keilaniemestä tulee Raidejokerin läntinen päätepysäkki.

  • Lähtöpaikka: Keilaniemen metroasema, Espoo
  • Kävelyreitin pituus max. 5km
  • Varaa aikaa n. 1 – 1,5 tuntia
  • Hinta 25€/hlö

Lue lisätietoa retkistä ja varaamisesta täältä https://metroretket.com/retki-info/

%d bloggaajaa tykkää tästä: