Metroretkien uutiskirje 2/2023

Metroretkien uutiskirje 2/2023

Elokuu!

Aika siirtää ajatukset kohti syksyä. Onko sinullekin syksy jonkin uuden alku? Monet aloittavat uuden harrastuksen tai kokonaan uuden työn tai opiskelun. Metroretkillä syksy tarkoittaa enemmän yrityksille ja yhteisöille tarjottavia palveluita, joten varauskalenterissa on vähemmän aikoja varattavissa kuin kesällä. Jos et löydä kalenterista sopivaa aikaa, kannattaa aina kysyä sähköpostilla, somen kautta tai soittamalla. Yritykset ja yhteisöt: muistakaa olla ajoissa liikkeellä, että saatte haluamanne retkiajankohdan.

Good Travel Seal-sertifikaatti

Edellisessä uutiskirjeessä kerroin, että Metroretket tavoittelee ympäristösertifikaattia. Helmikuussa 2023 auditoija ilmoitti, että Metroretket on saanut Good Travel Seal-sertifikaatin! Olen sertifikaatista niin ylpeä, sillä koko yritysidea syntyi ajatuksesta tarjota opastettuja kaupunkiluontoretkiä ympäristöystävällisesti julkista liikennettä hyödyntäen. Retket toteutetaan aina niin, että kohteeseen lähdetään metroasemilta jalkaisin. Kun asiakas – yksityinen tai yritys – varaa retken, heille suositellaan liikkumista ilman omaa autoa. Retkillä esitellään eri alueita monipuolisesti ja alueiden historia on on tärkeä osa retkiä. Osa vastuullisuutta on myös suositella paikallisia yrityksiä esim. ravintoloita tai kahviloita. Somessa esitellään erilaisia retkikohteita ja palveluita lähialueilta. Luonnossa liikuttaessa huolehditaan ympäristöstä esim. luontoa säästäen.

Good Travel Seal (GTS) on kansainvälinen organisaatio, joka myöntää sertifikaatin eri tyyppisille ja kokoisille yrityksille/yhteisöille. Yrityksen on vastattava 59 kriteeriin, jotka käsittelevät kestävän kehityksen kaikkia osa-alueita. Yrityksen edustaja esittelee nykytilan lisäksi, millaisia suunnitelmia yrityksellä on vastuullisuuden ja kestävyyden kehittämiseksi tulevaisuudessa. Auditoija todentaa asiat ja pisteyttää vastaukset. GTP:n sertifiointikomitea vahvistaa pisteytyksen. Jos pisteet riittävät, yritys saa sertifikaatin. Auditointi tehdään uudelleen ensi vuonna. Sertifikaatti on yritykselle iso tunnustus ja osoitus, että asioita tehdään myös globaalisti oikein.

GTS-sertifikaattiin kuuluu aina myös raportti, jonka avulla eri osa-alueita voi tarkastella tarkemmin. Raportin avulla saadaan myös vinkkejä siitä, miten parantaa toimintaa. Tämän ja ensi vuoden aikana Metroretket keskittyy kertomaan asiakkaille pienistä teoista, joilla jokainen voi edistää kestävämpää elämää. On tärkeää, että toimenpiteitä tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa. Tästä esimerkkinä vaikkapa retkien juomavesi, joka ei ole valmiiksi pullotettua vettä, vaan hanavettä omasta juomapullosta. Suomessa kun edelleenkin voimme nauttia puhtaasta hanavedestä. Kaikille se ei ole itsestäänselvyys.

Lue lisää Good Travel Sealista englanniksi https://goodtravel.guide/good-travel-seal/.

Uutuus: Metroseikkailu

Miltä kuulostaisi Metroseikkailu työyhteisön, kaveriporukan tai perheen kanssa? Metroretkien uusin tuote on hauska aktiviteetti, jossa opas lähettää ryhmän ratkomaan erilaisia tehtäviä ja tietokilpailukysymyksiä. Matkaa tehdään metrolla. Seikkailun aikana ryhmä tutustuu metroasemiin, kaupunginosiin ja nähtävyyksiin metroasemien ympärillä. Metroseikkailusta voidaan tehdä myös joukkuekilpailu ja tehtävät nopeimmin ratkaisseet ovat tietysti voittajia. Haasteet tai kysymykset eivät ole vaativia, mutta liikuntaa seikkaillessa kyllä saa. Ja paikallistietämys lisääntyy huimasti.

Jos tyhy-päivä on vasta tulossa tai mietitte jo ohjelmaa pikkujouluihin, niin Metroseikkailu on varmasti jotain erilaista. Metroseikkailu voidaan toteuttaa yksilöllisten toiveiden mukaan esimerkiksi päättymään ravintolaan tai baariin. Myös kokonaisaika- ja hinta suunnitellaan yksilöllisesti. Seikkailu voidaan toteuttaa myös niin, että säällä ei ole vaikutusta. Ensimmäisessä vaiheessa seikkailu on suunniteltu Länsimetron varrelle. Metroseikkailu on saanut testaajilta hyvän palautteen.

Varatkaa ensimmäinen Metroseikkailunne lähettämällä sähköpostia osoitteeseen metroretket@gmail.com. Tuote tulee myöhemmin myyntiin myös Retkikauppaamme.

Kuvassa tyhy-porukka, joka toivoi rentoa reissua Länsimetrolla. Tutustuimme mm. Suomen pisimpiin liukuportaisiin samalla, kun tiimit vastasivat Espoo-aiheiseen tietokilpailuun.

Visit Finlandin Datahub

Metroretkien näkyvyys ja löydettävyys niin koti- kuin ulkomaisillekin matkailijoille paranee, sillä olemme mukana Visit Finlandin luomassa Datahub-tietokannassa. Suomalaiset matkailualan yritykset voivat tallentaa Datahub-tietokantaan tiedot omasta yrityksestä sekä sen tarjoamista tuotteista ja palveluista. Metroretket on tallentanut tietokantaan tässä vaiheessa kolme aktiviteettia, joita esimerkiksi eri alueelliset tai kansainväliset matkailuorganisaatiot voivat hyödyntää (MyHelsinki, Visit Espoo jne). Metroretkien tuotetiedot ovat englanniksi ja suomeksi. Tuotetarjonta laajenee pikku hiljaa. Nettisivujen Retkikaupasta löytyy samat tuotteet kuin tietokannasta. Retkikaupassa on muitakin tuotteita sekä mahdollisuus ostaa lahjakortteja. Alla pari esimerkkiä, miltä tuotteet näyttävät.

https://www.visitespoo.fi/tuotteet/tapiola-kulttuurikavelylla-puutarhakaupungissa

https://www.myhelsinki.fi/fi/n%C3%A4e-ja-koe/aktiviteetit/espoon-rantaraitti-keilaniemi-karhusaari

Ihanaa syksyn odotusta!

Eve

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.