Talven tarinoita eli Metroretkien uutiskirje 1/2023

Talven tarinoita eli Metroretkien uutiskirje 1/2023

Uusi vuosi on pyörähtänyt käyntiin upeassa retkeilysäässä! Ymmärrän toki, että kaikki eivät ole talvi-ihmisiä eikä lumi ja pakkanen innosta. Lumen tuoma valo ja pieni pakkanen lisäävät ainakin omaa hyvinvointiani moninkertaisesti. Ehkä Lapin kaamoksessa eletty lapsuus pitää minut ikuisesti talvifanina. Siksi olen myös huolissani siitä, säilyvätkö talvet tällaisina. On tärkeää olla mukana vaikuttamassa siihen, että myös tulevaisuudessa Suomessa on neljä vuodenaikaa. Ilmastonmuutoksesta puhutaan jatkuvasti, joten sitä keskustelua en tässä avaa. Olen itse tutustunut Protect Our Winters Finlandin toimintaan ja mielestäni he tekevät hyvää vaikuttamistyötä. POW:n sivuilta löytyy yksinkertaiset vinkit siihen, miten jokainen meistä voi vaikuttaa talvien säilymiseen: vaikuta politiikkaan, ole äänessä, opiskele, elä yksinkertaisemmin, syö ilmastoystävällisesti, matkusta fiksummin ja äänestä lompakollasi. Kaikki voimme tehdä pieniä tekoja. Lue lisää POW Finlandin sivuilta.

Kestävän matkailun kehitystyö jatkuu 2023

Edellisissä tarinoissa olen kertonut, että Metroretket on osallistunut Kestävää nostetta matkailuyrityksiin -hankkeeseen. Viime vuonna hankkeessa keskityttiin mm. inklusiiviseen matkailuun. Metroretket oli mukana workshopissa, jossa pohdittiin esteettömien palveluiden kehittämistä sekä siitä viestimistä. Tärkein oppi on ollut se, että maailmanlaajuisesti kysyntä esteettömille palveluille kasvaa. Suomen pitää parantaa esteettömien palveluiden markkinointia kansallisesti ja kansainvälisesti. Eikä kysymys loppujen lopuksi oli isosta jutusta: esteettömiä palveluista voi tarvita kuka tahansa meistä jossakin elämänvaiheessa. Metroretket ei ehtinyt omia esteettömiä tuotteita kehittämään, mutta vuoden 2023 aikana on tarkoitus parantaa olemassa olevia retkikuvauksia esteettömyyden näkökulmasta. Muiden yritysten kehittelemistä tuotteista ja niiden testauksesta on ollut apua myös omaan tuotekehitykseen. 

Hankkeessa mukana oleville yrityksillä tarjoutui viime vuonna mahdollisuus lähteä mukaan vastuullisen matkailutoiminnan sertifikaattien hankkimiseen. Metroretket halusi löytää sellaisen sertifikaatin, joka sopii erityisesti pienille ohjelmapalveluita tarjoaville yrityksille. Juuri sellainen on Good Travel Seal-sertifikaatti. Kriteereitä sertifikaatin saamiseksi on paljon, mutta raportointityö on osoittautunut verrattain helpoksi, sillä koko Metroretkien yritysidea on syntynyt vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta. Raportointi jatkuu vielä, mutta kuulette loppukeväästä, saimmeko sertifikaatin. Pitäkää peukkuja!  Sertikaattiuutisia odotellessa käykää lukemassa Metroretkien kestävän matkailun suunnitelma.

Länsimetron jatke on avautunut

3.12.2022 Metroretkien retkialue sen kuin laajentui, kun Länsimetron viimeisin jatke avautui. Tottakai piti heti päästä mukaan avajaishulinaan. Matkustimme suoraan uudelle läntisimmälle päätepysäkille Espoon Kivenlahteen. Uusia asemia on nyt viisi ja kaiken kaikkiaan pääkaupunkiseudun metrolinjalla on 30 asemaa. Niistä 19 on Helsingin puolella ja 11 Espoossa. Uusilla asemilla on samalla tavalla taidetta kuin muillakin Länsimetron asemilla ja ne ilmentävät aina ympäristöään. Monen uuden metroaseman ympäristö toki on vielä pitkään aikamoisessa myllerryksessä. Pysy kuulolla millaisia retkiä tarjoamme uusien metroasemien ympäristöön! 

Tervetuloa retkille ja rentoutumaan!

Metroretket on siirtynyt talviaikaan. Jos haluat varata yksityisen kävelyn itsellesi tai kaveriporukalle, perheelleenne tai kenelle vain, niin kurkista retkikauppaamme ja varaa sopiva kävely. Lämmin suositus myös Länsimetroseikkailulle! Paikallinen opas vie tutustumaan palkituille Länsimetron asemille Helsingistä Espooseen (tai päinvastoin). Viikolla retket ovat pääasiassa iltaisin. Viikonloppuisin löytyy niin aamu- kuin iltapäiväretkiäkin. Yritysasiakkaille ja työporukoille tarjoamme tyhy-retkiä erikseen sovittuna aikana. Yritysretkille voit laittaa tiedustelun joko retkikaupasta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen metroretket@gmail.com

Muista myös rentoutusohjaukset! Järjestän yksilöllistä ja tavoitteellista rentoutusta eri elämäntilanteisiin. Ohjattu rentoutus etänäkin esim. Teamsin välityksellä onnistuu. Voin antaa ilmaisen näyterentoutuksen, jonka jälkeen voit miettiä jatkoa. Rentoutusta suositellaan vähintään kolmen kerran sarjana, jotta huomaat vaikutuksen. Laita viestiä whatsappilla +358 45 78701179 ja varaa ensimmäinen rentoutus.

Hyvää uutta vuotta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.