Tarinoista uutisiin

Tarinoista uutisiin

Korona-aika alkaa olla enemmän voiton puolella. Sen huomaa Metroretkilläkin asiakkaiden aktivoitumisena ja retkikyselyiden lisääntymisenä. On ollut innostavaa miettiä, miten voimme taas palvella vanhoja ja uusia asiakkaita. Metroretkillä onkin sen vuoksi kevään aikana ollut tavoitteena hieman uudistaa ja uudistua. Tarkoitus on mm. tarinoissa siirtyä pidemmistä jutuista ja retkikuvauksista enemmän uutiskirje-tyyppiseen viestintään. Edelleen retkikuvaukset, retki-ideat ja muut luontoon liittyvät tarinat säilyvät. Lisäksi kerromme, millaisia tuotteita ja palveluita on tarjolla, mitä uutta on menossa tai tulossa. Toivottavasti uudistus miellyttää kaikkia lukijoita. Mukavaa kevättä ja kesän odotusta!

Esteettömiä tuotteita kehittämässä

Metroretket on lähtenyt mukaan Kestävää nostetta matkailuyrityksiin -hankkeeseen, jossa yhtenä tavoitteena on antaa yrityksille tukea kestävän matkailun edistämiseen ja esimerkiksi esteettömien palveluiden kehittämiseen eri asiakasryhmille. Hankkeessa on mukana mm. Helsingin, Espoon ja Turun kaupunkien matkailuorganisaatiot ja neljä erilaista osahanketta. Yhtenä osahankkeena on kestävä ja hiilineutraali matkailu. Koska Metroretket oli viime vuonna kestävän matkailun kehittämispolulla Carbon Wise-hankkeessa, on luontevaa jatkaa kestävän matkailun kehittämistä sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden näkökulmasta. Kevään aikana on tarkoitus kehitellä erilaisia tuotteita ja syksyllä 2022 pääsemme niitä testaamaan. Tämän vuoden aikana tulette kuulemaan tuotekehityksestä lisää. Toiveitakin saa laittaa tulemaan! Lue hankkeesta Kestävää nostetta

Rentoutusvalmennusta yksilöille ja ryhmille

Metroretkien palvelut tulevat laajenemaan yksilö- ja ryhmärentoutusvalmennuksiin vielä tämä kevään aikana. Valmistun virallisesti SHL:n rentoutusvalmentajaksi toukokuussa 2022. Rentoutuksia voi liittää erilaisiin kävelyretkiin luonnon keskellä tai järjestää yksilöllistä ja tavoitteellista rentoutusta eri elämäntilanteisiin. Myös rentoutusvalmennus etänä onnistuu. Ole yhteydessä, jos kaipaat jo nyt rentoutusta. Voin antaa näyterentoutuksen, jonka jälkeen voit miettiä jatkoa. Kevään aikana lisäämme tietoa rentoutuksista nettisivuille ja sosiaalisen median kanaviin. Voin jo nyt luvata, että rentoutusvalmennus on tehokas tapa lisätä omaa hyvinvointia.

Retkivinkki Paratiisinmäelle Tuusulaan

Haluan esitellä lopuksi kivan retkikohteen, johon tutustuin, kun korona oli sekoittanut kaikkien ajatukset. Ihmiset lähtivät sankoin joukoin ulkoilmaan, ja mietitytti mahtaako retkeilijävapaita kohteita löytyä Uudeltamaalta. Pieni paratiisi löytyi sattumalta Retkipaikan kartasta. Olen aiemminkin suositellut hyödyntämään Retkipaikan karttaa uusien retkikohteen löytämiseksi.

Paratiisinmäen puulajipolku löytyy Tuusulan Ruotsinkylästä. Kyseessä on entinen Metsäntutkimuslaitoksen (nykyinen Luonnonvarakeskus eli LUKE) tutkimusmetsä. En sen kummemmin tutustunut alueeseen ennakolta muuta kuin, että nk. Raition reitti vaikutti olevan suosittu ja sinne en halunnut mennä väenpaljouden vuoksi.

Helsingistä päin Paratiisinmäelle pääsee Tuusulan moottoritietä aina niin pitkälle, että liittymä kääntyy oikealle Korsoon. Liittymästä ajetaan suoraan Vanhalle Tuusulantielle ja sieltä taas puolestaan moottoritien alta Maisalantielle Ruotsinkylään. Maisalantietä voi ajaa niin pitkälle, että tulet viralliselle parkkipaikalle tai auton voi jättää pienelle parkkipaikalle sähkölinjojen luo Maisalantien vasemmalle puolelle. Kurkista Retkipaikan tarinaan Paratiisinmäestä ja löydät sivulta LUKE:n kartan. Kartassa näet epävirallisen pysäköintipaikan suurin piirtein kohteen 4. kohdalla. Valitettavasti LUKE:n sivut ovat uudistuneet ja sieltä ei enää ollut helppo löytää tietoa Paratiisinmäestä.

Metsä on kaunis, rauhallinen ja todellakin paratiisimainen. Alkukeväälläkin siellä pääsee monenlaisiin tunnelmiin. Paratiisinmäellä on mitä erilaisempia puulajeja ympäri maailmaa, mutta harmittavasti Luke ei ole huolehtinut tämän vanhan metsän kylteistä. Osa kylteistä on pystyssä, mutta osa puista on ilman mitään lajitietoa. Metsässä liikkui jonkin verran ihmisiä kävellen ja fatbikeilla. Fatbike onkin hyvä kulkupeli tutkia kaikki Ruotsinkylän tutkimusmetsät yhdellä kertaa. Paratiisinmäen metsässä ei ole erityisiä levähdyspaikkoja tai tulisijoja. Metsästä löytyy kyllä vanha, ehkä tutkimuslaitoksen käytössä ollut tulipaikka, mutta nyt se oli lähinnä sotkuinen. Toivottavasti tämä pieni paratiisi saa vielä joskus arvoisensa kasvojen kohotuksen. Jos pieni rosoisuus ei haittaa, niin suosittelen Paratiisinmäkeä rauhalliseen liikkumiseen vaikka koko perheen voimin. Omat eväät mukaan ja paratiisi takaa tunnelman.

http://www.virtuaalituusula.fi/kohde.tmpl?sivu_id=100;id=90;p=11;k=90

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.