Älä tallaa nurmikoita, älä puita vahingoita

Älä tallaa nurmikoita, älä puita vahingoita

Oletko huomannut, että kävellessä kaikki fiksut ajatukset katoavat ja keskityt vain olennaiseen? Sitten, kun hetkeksi pysähtyy ja istahtaa penkille tai kalliolle, niin tulee mieleen viikon varrella askarruttaneet asiat. Tällä viikolla on mietityttänyt sosiaalisessa mediassa keskustelu aiheesta #localshateyou. Eihän se sinänsä ole mitään uutta, että esimerkiksi Barcelonassa ja Berliinissä on kyllästytty matkailijoihin. Eli paikalliset inhoavat sinua, minua, meitä…Islannissakin on ärsyynnytty siitä, että turistit eivät kunnioita enää mitään. Vaikka kuinka lyödään kieltokylttejä maahan, niin aina on joku, joka päättää uhmata kieltoja. Santorinin upealla saarella turistit kiipeilevät paikallisten asukkaiden talojen katoilla saadakseen huikeita kuvia itsestään. Ei auta vaikka santorinilainen muistuttaa asuvansa kyseisessä talossa. Ylen uutisissakin oli jokin aika sitten juttu lappilaisesta perheestä, joka istui ruokapöydässä, kun ikkunan taakse ilmestyi aasialaisia turisteja kurkkimaan sisälle 🙂 🙂 No kyllä se vielä naurattaa suomalaista…

Metroretket on keskittynyt liikkumiseen enimmäkseen lähiluonnossa. Emme suoranaisesti tituleeraa itseämme matkailuyritykseksi, mutta miksi emme tulevaisuudessa voisi olla myös luontomatkailuun erikoistunut yritys. Tällä hetkellä haluamme tarjota ihmisille hyvinvointia ja elämyksiä mahdollisimman luontoystävällisesti. Luonnossa liikumme vain valmiiksi tallatuilla poluilla tai rakennetuilla kävelyteillä. Kunnioitamme luonnonsuojelualueita ja pesimärauhaa. Kunnioitamme paikallisia, mutta pidämme kiinni myös jokamiehenoikeuksista. Siksi metroretkillä on aina ohjaaja, joka tuntee ympäristön hyvin ja joka auttaa myös kävelijöitä kunnioittamaan ympäristöä.

#publiclandshateyou kannustaa liikkumaan luonnossa seuraavin neuvoin ja huomauttamaan kauniisti, jos joku muu ei osaa niitä noudattaa (vapaa käännös):

  1. Suunnittele ja valmistele reissu etukäteen
  2. Matkusta ja majoitu paikoissa, joissa maa kestää kulutusta
  3. Hävitä jätteet asianmukaisesti
  4. Jätä paikoilleen kaikki, mitä löydät luonnosta
  5. Minimoi nuotion polttamisesta syntyvät päästöt
  6. Kunnioita metsäneläimiä
  7. Ota toiset liikkujat huomioon
Kunnioita luontoa ja muita retkeilijöitä
Levähdyspaikka

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.