Luonnon suojelua lappilaiseen tapaan

Luonnon suojelua lappilaiseen tapaan

Metroretket teki viikon reissun Lappiin. Luonnon keskellä oli aikaa miettiä ajankohtaisia aiheita kuten ilmastoa, luonnonsuojelua ja jätehuoltoa. Lapissa on tunnetusti paljon turisteja ja heille erilaisia ohjelmapalveluita. Mietimme, että kuinka tiedostavia he ovat valinnoissaan. Valitsevatko matkailijat mieluummin huskysafarin vai moottorikelkat? Miettivätkö he etukäteen,  miten hyvin vaikkapa kierrätys on lomakohteessa järjestetty? Se, joka ei ole kuullut moottorikelkan ääntä tai haistanut sen hajua, ei tietenkään mieti muuta kuin upeaa kokemusta luonnon keskellä. Kyllä mekin olemme menneet pilkille moottorikelkoilla kevätauringon paistaessa ja mikäs sen hienompaa. Mutta kun tuhannet koti- ja ulkomaan matkailijat valitsevat moottorit esim.suksien, jalkojen ja pyörien sijaan, tilanne alkaa muuttua sietämättömäksi. Onneksi Lapissa kehitellään jo sähkömoottorikelkkoja. Vielä ne eivät ole kapasiteetiltaan niin hyviä, että poromiehet voisivat kulkea pitkiä matkoja. Lapissa täytyy myös huomioida pakkasten vaikutus sähkömoottoriin. Lisäksi ne ovat turhan kalliita. Tulevaisuuden kannalta ajatus on kuitenkin lohdullinen: matkailija tai paikallinen voi lähteä reissuun hajuttomalla, päästöttömällä, ekologisemmalla ja ennen kaikkea hiljaisella vaihtoehdolla. Ammattilaiset saavat hetken ajella “työmatkoja” perinteisimmillä peleillä kuten mönkijöillä ja kelkoilla.

Tutustu lappilaiseen ekomatkailun tulevaisuuteen esimerkiksi tästä Kauppalehden tarinasta

Rovaniemi Lapland
Huhtikuinen auringonlasku Lapissa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.