Milloin alkaa terminen kevät

Milloin alkaa terminen kevät

Meteorologi Matti Huutonen kertoi tänään, että terminen kevät on alkanut Etelä-Suomessa 14.3. Keväällä vuorokauden keskilämpötilan on pysyttävä 0 asteen yläpuolella jotta voidaan puhua termisestä keväästä. Kyllä sen voi tietysti ominkin aistein havaita kuten tänään. Ulkona sai nauttia todenteolla keväästä – ihana auringonpaiste, linnunlaulua ja lappu kesäkahvilan ovella, että pian se aukeaa! Kävelyretkellä ei enää jalat juurikaan kastu ja kaduilta hiekat on pikku hiljaa puhdistettu. Silti allergikoilla saattaa olla tuskaista. Toivottavasti se ei ole kenellekään aivan mahdoton este lähteä nauttimaan luonnosta. Kannattaa lukea aiheesta mielenkiintoinen pieni tutkimus Hengitys-lehdessä 1/19
http://www.e-julkaisu.fi/hengitysliitto/hengitys/2019/01/mobile.html#pid=36. 30% vastaajista välttelee liikkumista katupöly- tai siitepölyaikaan. Toisaalta joka kymmenes vältteli liikkumista vilkkaasti liikennöityjen katujen varsilla ja valitsi sen sijaan liikkumisen luonnossa. Siksi Metroretkilläkin vältellään vilkkaita katuja mahdollisimman paljon. Muistathan, että saat esittää omia toiveita kävelyretkiin. On tärkeää päästä nauttimaan ulkoilmasta edes pieneksi hetkeksi!

Miten se sanonta menikään… “Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposestä, västäräkistä vähäsen ja pääskysestä ei päivääkään (Etelään on kuulemma jo saapunut kiuruja, västäräkkejä ja peippoja kertoo luotettava lähde ;-))

Espoo Finland
Kevät saapuu Suomeen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.