Melua pakoon lähimetsään

Melua pakoon lähimetsään

Olipa Ylen uutisissa mielenkiintoinen juttu! Toimittaja oli tehnyt havainnoin siitä, kuinka hän peittää ympäristöstä tulevaa melua uudella melunlähteellä eli kuulokkeilla. Olen monta vuotta sitten jo huomannut, miten “allerginen” olen melulle. Vaikka asunkin kaupungissa ja lähellä Kehä I:stä, löydän aina jostain rauhallisen kävelyreitin ja välttelen viimeiseen saakka meluisia reittejä. Melu tarkoittaa minulle siis ihan tavallista katua, joka on riittävän vilkkaasti liikennöity. Ei tarvitse olla edes moottoritie. Yksinkertaisesti melu saa ärsyyntymään, puremaan hampaita yhteen eikä pakokaasut lisää nautintoa liikkumiseen. En kyllä juurikaan käytä kuulokkeita peittääkseni melua. Luonnossa liikkumisessa ihaninta on nauttia luonnon äänistä ja hiljaisuudesta. Tottakai tylsälle kävelylenkille voi joskus heittää kuulokkeet korville.

Kävin vuosia sitten näyttelyssä, jossa sai mitata omaa verenpainetta aikaan, kun näytettiin kaksi videota: metsää ja moottoritietä. Ei ole varmaan vaikeaa arvata, kumpi video nosti verenpainetta😉

Lue Ylen juttu tästä

https://yle.fi/uutiset/3-10651593
Piknikillä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.